Tuesday, December 30, 2008

New Year 2009

Untuk Kawan2 smoa:-
happy New year kepada:


-Nash..Org yg slalu aku kacau..huhu..jgn mrh kwn forever..;)
-uncle.Omm...EHM2..=)))))
-Ann farhanah...Org pertama FOllow my blog..u ROCK girl!!yeahh!!;)
-Azri Azyan..GOOD blog..;)
-Tam..KEDAH boy!korang nk blaja bahasa kedah..cri dia..;D
-Mat(brother hood)..huhuh..;)
-Ben(Metal Core)..now tgh uat show kat MELAKA..all the best bro..=)
-eilaparasitos..SCOOTER girl..i think so..;)
-ParanOid--PsycHo...(x tau nm)..good to know u.,=)
-MK(Mawar Kenyalang)...hp bru yg mmng power..I like that..;)
-Eric..YOUTHsays ..SUPORRT2!!;D
-Rauhah..new buddy..WELCOME2!!..=)
-Amad marcello..new buddy..WELCOME2!!..=)
-Dak nih..new buddy..WELCOME2!!..=)
-Yan...EDit TERBAIK..;D

and all of u that view my blog.WIsh u all the best in new year...harap anda smoa dapat ape yg anda nk sgt for this year 2009!!....Ubah diri anda jadi lelaki yg soleh n wanita solehah,.. Sentiasa doakan kejayaan anda..


From,
SHAIKH
=) ...(keep smile)






Saturday, December 27, 2008

SPIDER band RoCk!!

Mungkinkah Terjadi

Seringkali hati bertanya
Tiap saat kita bersama
Sampai bilaku harus memendam rasa

Tak pernah aku merasai
Bibir terkunci
Jiwa bergelora rasa tak percaya
Adakah ku bermimpi
Mimpi di siang hari


Dirimu... telah lama ku nantikan
Wajah yang bermain
Di mimpi-mimpiku
Hidupku.. kini bagaikan penjara
Tanpamu di sisi tak bermakna oh..oh..

Mungkinkah akan terjadi
Dirimu aku miliki
Berilah tanda kepastianmu
Namun jika tak tercapai
Harapanku
Selama hayat dirimu tetapku sanjungi..

lagu pling aku minat ....song spider mmng ltup..bla play dlm radio n live mmng sama..

setiap lagu br yg kuar msti ade makna dlm idup aku..
support2!!



video

Wednesday, December 24, 2008

Penang n Perlis job DONE!!

17/12/08 way to perlis...kerja aku pastikan printer oki B4400 ok n dapatkan surat SAPSPP....nmpk mudah je keja aku ni....tp bkn sng cus setiap customer mmng uat problem je...customer terdiri drpd 21 buah sklh..tmbh 2 movement lg sk.sungai aceh n 1more...lpa plk..huhuh.sori...stiap skolah mmg sklh pendalaman....bestny aku x pnh jejak PERLIS...this is my 1st time...aku ingt happening tmpt ni but nothing on here...=(...ms g kilang gula....ular lintas jln je...peh blh thnn si..cpt2 la aku ttp tingkap...huhuhu...patutny ari jumaat aku nk blik..cuz tmbh movemment aku blik ari selasa 23/12/08....Hari ke-2 aku g pulau penang...make sure printer n dptkn SAPSPP...tp stiap kali nk mintk surat..msti je problem..user kata'x dapat la'.'guru besar sakit ' n mcm2 alasan lg....ade yg kata x der kat ofiz bla gegar ofiz...ade rupanya....keja n keja...n ari jumaat check in kat hotel berasmana kuala perlis...mmg best viewing ...ramai sgt yg telah booking hotel kat sn ...maklum la esk diorg nk p LANGKAWI..mmg full parking...nk p langkawi x cukup plk..eskny check out n p kedah darul aman..ahhh kedah pn br je jejak.=)..nk ke dunok ...membe plk xder utk dptkn pass ke sempadan...lpak town kedah..mlm lpak kat tepi stadium....uptown kat sn mmng x meriah mcm kat kl...but blh thn brg murah...ade plk ala2 kl tower menara kontot...huhu...ramai gak yg lpk kt situ..mmng meriah..teringt plk laptop yg we tinglkn kat hotel so cpt2 la blik...continue doing xsiggment...tutatutaaat!!!dh ari ISNIN...so start uat keja...target kami setlkn kat perlis n then esk trus p penang done trus shoot blik ...allhamdullilah....ape yg kami target mmng berjaya...ILMU dpt + Enjoy= HAPPINESS..=)

Thursday, December 4, 2008

Kelebihan AIS

Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis
mahupun manusia
:

Fakta Kelebihan Ais

- Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran
dan kepantasan pergerakan.


-Air Sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar
tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa.

- Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk
memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan
secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.

- Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana
bakteria lebih agresif dan cepat membiak dalam cuaca begini.

- Liputan ais di Antartika (daerah kutub Selatan) dan Artik (daerah
kutub utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas.

- Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah
rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan
pergerakan bumi pada paksinya.

- Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa
yang keterlaluan.

-Benarkan anak anda mengunyah ais kerana ini akan menguatkan giginya
dan benarkan anak anda memakan ais krim secara perlahan-lahan dan
berterusan sehingga batuknya hilang dalam masa beberapa jam kerana
mengambil ubat batuk biasanya akan mengambil masa satu minggu untuk
melegakan batuk secara total.

-Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan
yang tidak disangka-sangkakan.

- Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan
yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi oleh bayi yang
mempunyai potensi menghidapi sawan.

- Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang
yang telah patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.

-Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan
tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih
cepat.

- Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan
mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya
lumpuh.

-Adalah makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang
tinggi atau yang telah terkena panas cahaya matahari yang pastinya akan
mengganggu sistem deria pada kulit.

-Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang
mengalami gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang
jahat.

-Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat
lembut lagi mengharmonikan.

-Air sejuk akan menguatkan tulang bayi.

- Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai
tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan.

-Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekut
kristal yang paling keras iaitu intan.

-Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem
penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh
dan menyeluruh.

- Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan
semangat orang yang telah hilang ingatan seperti pengsan, gila dan koma
kembali sedar.

-Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan urik
asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

-Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.

- Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang
dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk.

- Air sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah lebih stabil.

-Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin
merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan
keikhlasan.

-Air kelapa muda bersifat sejuk amat baik untuk kesihatan kerana ia
amat berkesan untuk meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang
berlebihan dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadinya bersifat panas
dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.

- Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian
perut. Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di
waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk di
awal pagi kerana ia menguatkan perut.

Petikan dari buku panduan dan aplikasi Seri Wajah (Aromatherapy
Vibration) - Dr.Nohissam Mustafa