Wednesday, December 9, 2009

hope....

hi..hari ni last exam aku ...aku xnk tido...last minute study ....aku kena blajar cyberpreneuship .....pelajaran yg aku x ambik peduli sgt semasa aku disini..so now xleh tido n start hafal semua...banyak problem dalam sistem mini projek aku harap aku dapat uat utk dptkan markah yang bagus...esk hari yang aku akan pening n akan okey bila aku dpt kpstn tu ..harap semuanya ok...
stres again n again ....x sabar nk habis study n smbng kerja or smbng study ...aku decide aku smbng study kalau pointer aku bagus...wis me luck ...
sori dh lama x layari blog korang semua dah ade masa aku akan update semua tu ....make it real ...
=)

Saturday, November 28, 2009

Before ...



hi tgh aku bosan ingat nk design tatto yg menarik tp lain plk jadinya ...pe yg ade dlm otak aku ialah aku nk gabungkan music+love+life = aku x berjaya ...so aku lakar pe je yg aku nk ...hasilnya yg kat atas tu...ok lah masa aku nk rileks dh tamat aku balik kolej hari so ..yg kat out sana ..jgn lpa uat senyuman anda no 1!pe pn yg halang diri kamu daripada sesuatu ....jangan putus asa !kunci di tangan anda cara membuka mangga berbeza bagi stiap orang...pkir cara yg mudah utk kemenangan anda!yg dh abis final exam..ramai dh abis ...enjoy ur day!...yg tgh kerja ...enjoy ur work..jgn stress out! rOcK IT sOULJA!BooM!
=)



Tatto n Aku

Smlm aku asyik teringat kat pasal tatto je...mmng cantik tatto..rasa mcm nk uat tp terhenti ...bila aku tanya pak cik google ...punya byk design yang cantik2....smpai aku xsedar aku dh download mcm2 design ...aku minat tatto ni masa aku teenage ..gemar tgk tatto incubus,RATM,blink 182...
aku pkir nk daptkan kat kaki ,bhgn leher smpai dada,n tangan ..klau ade tatto aku x perlukan acessories yg lain spt cincin,gelang,rantai ...tanpa hiasan ni dh nmpk cukup STYLE...aku kembali ingat semua ni pasal sweetheart aku....
ni antara design yg aku ingin sangat kat badan aku ..

yg ni design yg aku teringin sgt!!abstract..

kat tangan x yh aku nk pakai jam tangan..huhu

angel wings ni mmng menarik perhatian aku gak

tgh aku tgk tatto pakcik google tnjk image ni aku x stop gelak..oldskool!=D
design yg aku tgk utk girl pn byk tgk kat sni www.tattoojhonny.com..
yg ni utk girl yg minat nk uat tattoo g tgk kat sana ya....u know what i mean ..ape tgk lagi ..
click tattoo johnny !
;)






DAginG LeMBu-Raya AidilADha

Hari ni aku ingat nk kuar tmpt jual t-shirt murah kat area pudu....dh lama aku target ..tp tgh aku tgk cite...ayah aku sampai ...la lpa ..ade tugas utk bahagikan daging lembu utk setiap org....tgh uat kerja teringat plk psl blog aku ni....so aku ambik pic smbil uat pic...let's go...=)






daging lembu yang telah siap potong,mudah la kerja aku n keluarga aku x yah nk ptng..


mak aku tgh bahagikan daging tu utk setiap plastik 1kg daging.....dh siap timbang time to pack!!

tulang diasingkan...byk plk tulang...otak lembu dh bag siap2..huhu...;D

akhirnya siap jgk ...now tugas ayah n mak aku antr kat setiap umah jiran ,kawan n rumah anak yatim..dah siap ...ops !bau lembu la plk ...

gtg..g mandi dl..huhu

=)



Thursday, November 26, 2009

Aku ngn FOREST...


tempat yg aku tuju utk mendapatkan ketenangan adalah tmpt yg brdekatkan dgn utan..bukan sng aku dapat rasa kesejukan n cuaca yg cukup menyengkan diri aku....exam dh nk start minggu dpan...aku ambil kesempatan ni utk rileks jab...balik ni mcm2 aku kena uat ....start nk baca buku...huhu
dh abis ingt nk continue kat melaka plk....ok daripada xder pe2...

Monday, November 16, 2009

Gempak!!

hi..2.29 pagi aku dapat msj bila buka face buku....lm aku x tgk the click shop yg sentiasa menarik perhatian aku...yang lebih menarik ade produk baru....gempak!


digital buchineko!!

Product name: Digital Harinezumi(kitty cat)

Brand: Superheadz, Japan

Sensor pixel: 2M

Sensor: CMOS

Lens: f=8.24mm (35mm equivalent focal length 39.6mm), F 3.0

Image size: 1600X1200 / 320X240

Movie size: 640X480

ISO: ISO 100 / ISO 800

Focal distance: Normal: 1m –> infinity

Macro: approximately 10cm

Exposure: Auto

White balance: Auto

Self timer: 10 sec.

Image file format: JPEG

Movie file format: AVI (25 fps)

Memory: microSD card: up to 2GB / microSDHC card: up to 4GB

Battery: CR2

Dimensions: L90mm X H35mm X W38mm

Weight: 50 g

aku x menentu aku x tau nk dapatkan pe dulu..semuany aku nak ..yg tu aku nk ...yg ni aku nk....last2 pe pn xdpt....pkir2!!

Sunday, November 8, 2009

MAsa yang singkat

baru abis selesaikan web mini project...byk keja yg x siap lagi ...pening...
BLogger boy dah start!!!!!huhu'
menarik ....klau ade masa untuk tgk kan best...final starting...projek xsiap2 lagi...wlpn ..aku akan download untuk tgk...dh dgt lagu through my window?lagu tu sungguh menarik...video klip memng aku suka sgt ..tertarik pulak...main smpai pagi esk pn aku x bosan...aku nk jadi grafik designer !!!huhuhu....angan2..sudah2!!bangun!!..ah.ah...kpd semua yg cmmnt aku punya blog..n sentiasa read new entry aku thank u SO SO MUCH!!aku x sempat tgk korang pny..but bila aku dh graduate aku pasti akan aktif dalam dunia blog ni...for sure!huhu...
membe aku nk gna broadband dia so kena pulangkan!pe pn aku nk TIMA KASIH KAT KAWAN2 aku yang sanggup pinjamkan Broadband diorg 1sem ni..THANK U BRO

1.Mie
2.Nash
3.Mat

kat bwh ni aku upload video tu ...enjoy!aku kena smbg keja SEE u!=)
video

Wednesday, November 4, 2009

Wednesday, October 28, 2009

BLog UNTUK KaMu


ngantuk smlm tido 2jam je..


HI,skrg jarang aku buka blog...maklumlah dh busy ngn final project aku yang x siap2 lagi.....life aku skrg dh stabil..allhamdulillah..so skrg aku n geng au tgh mentiapkan kerja video koprat..now progress kami hanya mengumpul gambar n shoot video...masalah yang dihadapi ialah nk transfer video tape ke laptop..dh la support xp je...semak2..huhu
pe pn kerja tgh jalan br siap 5%..masa yang ade 1minggu lagi...adakah kami mampu menyiapkan sebelum present??final project plk tu....USAHA TANGGA KEJAYAAN!!;)
skrg aku dh paham dlm klas programing...xla blur mcm 1st...lecture ajar dpan ..aku buka website lain...membe seblh aku asyik tegur aku ..member aku 'MAT'..kata dia 'roy focus'..aku ckp'ok2'..agak2 dia x nmpk aku melencong ke tempat lain..huhuhu..kelakarnya..skrg ok dh,aku bila final baru aku nk serius study..klau x final...sampai ke sut,aku main2..hehehe
so kat sni aku mengambil kesempatan untuk ucapkan GUD LUCK PADA SEMUA PELAJAR2 yang akan menduduki final exam...aku tau ade kolaj dh start exam..so gud luck!doakan sentiasa naju jaya...

=)

Wednesday, October 21, 2009

Cukup bagus..samalh kita..huhu

Bila cgu tiada dlm klas :
Bila cgu panggil :
Bila kena hadiri kokurikulum :
Bila waktu rehat :
Bila dapat omwprk dari cgu :
Bila tengah cari idea untuk wat krgn :
Bila omwork yang cgu bagi susah nak buat :
Bila otak jam... :
Bila mber banyak songeh dan berlagak pandai :
Bila mber tukar fikiran saat akhir :
Bila cgu suruh stdy lebih masa :
Cgu suruh datang skola waktu cuti ada tuisyen 'urgent' :
Bila dah terbuat silap pada omwork yang cgu bagi :
Bila omwork disiapkan dengan jayanya :
Bila omwork gagal :
Bila dapat CUTI : HAPPENING!!!

Wednesday, October 14, 2009

Nasihat

Jika semua orang kisah pasal setiap insan...tidak ada petelingkahan yang akan berlaku..tiada siapa yg disakiti...tapi itu x akan jadi..pasal inilh lumrah kehidupan...x kan berakhir...So kena hadapi dengan tabah...jangan mengalah dalam sesuatu masalah yang hadapi..wpln teruk mana...ade hikmahnya di sebalik dugaan yang anda hadapi...Setiap insan kena hadapi jgk wlpn caranya skali!Doakan semuanya tabah hadapi segala dugaan hidup...

Monday, October 12, 2009

Retro

Dream what u want to dream,
go where u want to go,
be what you want to be,
because u have only one life n chance to do all the things u want to do...

Friday, October 9, 2009

no Title

pkl 1.50 pagi...aku dapat masalah lagi..entah la....dari smlm smpai non stop masalah n kedeihan je...tuhan nk meguji aku...berikan aku kekuatan...tiada tmpt untuk mengadu..

LeMAh.....

9.10.2009....teruk sgt hari ni ...macam2 dugaan aku hadapi dari semalam...selesai 1 datang lagi 1...

Monday, October 5, 2009

Something that always in My Mind


when i was just a little boy i asked my dad what will i be will i be gorgeous guy ,will i be rich here's what he said to me ariff what ever will be will be the future's not ours to see ariff what will be will be....

Sunday, October 4, 2009

Manusia

manusia di lahir kan untuk berjaya...
manusia di lahirkan untuk mencari erti makna kehidupan...
manusia di lahirkan untuk beribadah...
manusia di lahirkan untuk membuat kebaikan bukan kejahatan.....
manusia di lahirkan untuk meneruskan perjuangan yg belum selesai...
manusia di lahirkan untuk saling sayang menyayangi....
manusia di lahirkan untuk penyeri bumi...
manusia di lahirkan untuk melakukan perubahan...
manusia di lahirkan dlm bentuk adam dan hawa..
Oleh itu apa matlamat kita dlm kehidupan....???

Saturday, September 26, 2009

Smile





THANK YOU SO MUCHH!!!!!!!!!(27/9/2009)
=')

Friday, September 25, 2009

Teddy Bear For SALE


kat tgh ade tulis love me

Hi Tedy ni aku nk jual..masih baru...dijaga dgn rapinya.......
jika nk beli ..aku buka harga RM69.90.dah murah eh..plzz.jgn tawar2..

My Study.1



Jangan Stres ...study slow2 ARIff..huhu..Skrg aku nk study byk2..nti leh jadi pandai byk2 gak..huhu.kidding di tenghari..;)


Skrg tgh study MATEMATIK...

True One n last...ever.....

Tomorrow morning, if you wake
up and the sun does not appear
I will be here
If in the dark, we lose sight of love
Hold my hand, and have no fear
I will be here

I will be here
When you feel like being quiet
When you need to speak your mind
I will listen
And I will be here
When the laughter turns to crying
Through the winning, losing, and trying
I will be here
because i will be here

Tomorrow morning, if you wake up
Your future is unclear
I will be here
Hey, just as sure as seasons were made for change
Our lifetimes were made for these years
I will be here

I will be here
And you can cry on my shoulder
When the mirror tells us we're older
I will hold you
And I will be here
To watch you grow in beauty
And tell you all the things you are to me
I will be here

Oh, I will be true to the promise I have made
To you and to the One who gave you to me

I will be here
will be together
because i will be here

Thursday, September 24, 2009

Pain part3

susah..dl smpai skrg aku dgr part ni je.....


I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven
I can show you I'll be the one


Cuz you're my, you're my, my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away and
Please tell me you'll stay woah, stay woah



tp skrg mcm mn.....aku pning bg aku sesuatu spya aku x sakit...

Wednesday, September 23, 2009

Teddy Bear


Menarik kalau aku dapat teddy bear ni!!gempak !

MIT is working on its latest product from its Personal Robots Group: The Robotic Teddy Bear.

The bear’s body is covered in sensors and motors, including webcams behind his eyes and a speaker in his nose. It is designed to respond to you and react like an electronic pet.


Wednesday, September 16, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFIFTRI




Aku minta maaf kepada semua!!!0 -0.harap x der kebencian dalam Diri anda...Raya kn dengan penuh Kegembiraan....

=)

Saturday, September 12, 2009

Lailatul QaDAr


'Sesungguhnya telah kami turunkan al-quran pada lailatul Qadar.Tahukah kamu apakah lailatul Qadar itu?Lailatul Qadar adalah lebih baik daripada seribu bulan'
surah al-qadr,ayat 1-2

Kejarlah lailatul qadar semasa ada kesempatan ini.....

AKU AKAN UAT YANG TERBAIK...INsyallah..

='' )

Friday, September 11, 2009

1MalAYSiA

Utk dapatkan sijil ,aku n membe aku hantar poster tema as u know 1MalaAYSia..Utk tmbhkan koleksi SIJIL....Work dONE!!


Thursday, September 10, 2009

Go HOME staRt All Over Again...





Perpisahan selam 2minggu...Hari ni last klas sblm cuti raya....kerana sampai lambat ke klas...so x dpt jmpa pn.marziah dl...Datang je dapat duit raya RM 5.00...dapat lagi duit raya dah tua pn..huhu..starting cuti ...starting byk assigment perlu disiapkan..cuti hanya untuk menyiapkan projek2...harap dapat siapkan assignment ...insyallah ....
SALAM BAHAGIA...
=)

Wednesday, September 9, 2009

Untitled



TGH dengar lagu:-

Darlin it Ain't Easy-Zee AVI
Don't Trust Me-3oh3
The city is in War-Cobra Startship
Good Girls Go Bad-Cobra Starshp
Here comes Goodbye-Rascal Flatts
Supermassive Black Hole-Muse
She is Love-Parachute